Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ελληνοβουλγαρική επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή των προέδρων των δύο χωρών

Επιχειρηματική συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη, 5 Ιουλίου , παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών, κκ. Κάρολου Παπούλια και Rosen Plevneliev.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης του Βούλγαρου Προέδρου στην Ελλάδα και οργανώθηκε από το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία (HBCB) σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβυς την Ελλάδος στη Σόφια, κ. Θρασύβουλος Σταματόπουλος και η Πρέσβυς της Βουλγαρίας στην Αθήνα, κα Emilia Kraleva.
Στην ομιλία του, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ελλάδα παραμένει μια από τις ισχυρότερες οικονομίες παγκοσμίως και ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία, με συνολικές επενδύσεις περίπου €3 δισ. Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του δεύτερου διμερούς Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας τον Οκτώβριο. Από την πλευρά του, ο κ. Plevneliev αναφέρθηκε στη στενή οικονομική συνεργασία Ελλάδος και Βουλγαρίας τα τελευταία χρόνια και στον καθοριστικό ρόλο των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας. Επισήμανε δε τις προσπάθειες της βουλγαρικής κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις, να αναπτύξει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Τόσο ο κ. Παπούλιας όσο και ο κ. Plevneliev αναφέρθηκαν στη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά, στη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας στη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου