Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της Κυβέρνησης της πΓΔΜ για ίδρυση επτά νέων ελεύθερων βιομηχανικών ζωνών

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, επτά νέες ελεύθερες βιομηχανικές ζώνες πρόκειται να ιδρυθούν στις πόλεις Κίτσεβο, Πρίλεπ, Γευγελή, Στρούγκα, Ράντοβις, Στρούμιτσα και Ράνκοβτσε. Η έναρξη της κατασκευής κάποιων από αυτές έχει προγραμματισθεί για τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ η κατασκευή των ζωνών των Ράνκοβτσε, Ράντοβις και Στρούμιτσα θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του επόμενου έτους.
Ο Πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας δήλωσε ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από πλευράς των επενδυτών για την πραγματοποίηση επενδύσεων πέραν των Σκοπίων, καθώς το γεγονός αυτό θα συμβάλει στην ομοιόμορφη, γεωγραφικά, ανάπτυξη της οικονομίας. Ικανοποίηση επίσης εξέφρασε για την αύξηση του αριθμού των επενδυτών, καθώς και των τουριστών στη χώρα, εξελίξεις που θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση του ΑΕΠ.
Όπως συνέχισε ο ίδιος, η ίδρυση των νέων βιομηχανικών ζωνών θα προσφέρει εργασία στις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, καθώς τα απαιτούμενα κατασκευαστικά έργα θα διαρκέσουν δύο ή τρία χρόνια. Εξ άλλου, κατά τον κ. Πρωθυπουργό, οι εν λόγω βιομηχανικές ζώνες θα αποτελέσουν κίνητρο για πολλές νέες επιχειρήσεις, προκειμένου να έρθουν και να εγκατασταθούν σε αυτές και να προσλάβουν εργαζομένους από την ευρύτερη περιοχή περιμετρικά των ζωνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου