Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η Γερμανία προσφέρει συμβουλές εμπειρογνωμόνων στην πΓΔΜ και την περιοχή

Σε μια προσπάθεια αύξησης της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην πΓΔΜ, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν τώρα την ευκαιρία να ζητήσουν συμβουλές από ανώτερους εμπειρογνώμονες από τη γερμανική Senior Expert Service.
Η υπηρεσία αποτελείται από 9.000 ειδικούς 50 διαφορετικών τομέων -- στους οποίους συμπεριλαμβάνονται το εμπόριο, η χημεία, η βιομηχανία ξυλείας, η κλωστοϋφαντουργία, η ενέργεια, η βιοτεχνία, η παροχή υπηρεσιών, η γεωργία και η βιομηχανία τροφίμων.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση εδρεύει στη Βόννη και έχει 14 γραφεία στη Γερμανία και περισσότερους από 140 εκπροσώπους σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διατήρηση ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου.
Αυτοί οι συνταξιούχοι εμπειρογνώμονες, κυρίως από τη Γερμανία και άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, είναι σε θέση να δώσουν συμβουλές σε επιχειρήσεις της περιοχής για το πώς να βελτιώσουν την παραγωγή τους, πώς να εισέλθουν στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης και να κερδίσουν εταίρους, πώς να πραγματοποιήσουν αλλαγές στη δομή μιας επιχείρησης και πώς να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Οι εκπρόσωποι της γερμανικής οικονομίας στην πΓΔΜ και η Οικονομική Ένωση Γερμανίας-πΓΔΜ, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της πΓΔΜ εδώ και 12 χρόνια, έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τις γερμανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται στην αγορά της πΓΔΜ.
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της πΓΔΜ. Η πΓΔΜ εξάγει αγαθά αξίας 870 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στη Γερμανία και εισάγει αγαθά αξίας 474 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
"Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της οικονομίας της πΓΔΜ. Θα κάνουμε προσπάθειες να συστήσουμε στα μέλη μας να συνάψουν συμβάσεις με την υπηρεσία και να εντείνουν τη συνεργασία μαζί της", δήλωσε ο Τζόβε Μπργκλέβσκι πρόεδρος του γραφείου της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων της πΓΔΜ στη Μπίτολα, στους SETimes.
Ο Μίκαελ Σμιτ, διευθυντής της γερμανικής οικονομίας στην πΓΔΜ, είπε ότι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της πΓΔΜ προς τη γερμανική αγορά αυξάνεται.
"Ο στόχος είναι να έρθουμε και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να έχουν καλύτερες επιδόσεις στην αγορά και να βοηθήσουμε στην εξεύρεση νέων επιχειρηματικών εταίρων", είπε.
Μία εταιρεία στην πΓΔΜ που είχε πρότερη εμπειρία με τους εμπειρογνώμονες της υπηρεσίας είναι η εταιρεία Motion Universe, μια μικρή επιχείρηση που παράγει ηλεκτρονικά παιχνίδια με 20 υπαλλήλους, η οποία βρίσκεται στην Μπίτολα.
Η εταιρεία επικοινώνησε με την υπηρεσία λόγω της ανάγκης για παροχή συμβουλών σχετικά με την επέκταση στην αγορά της ΕΕ και στις διεθνείς αγορές.
"Ζητήσαμε συμβουλές και χρησιμοποιήσαμε την υπηρεσία δύο φορές με τον ίδιο εμπειρογνώμονα σύμβουλο μάρκετινγκ [την πρώτη φορά το 2011 και τη δεύτερη φορά το 2012]. Αυτό που ξεκίνησε ως συμβουλές μάρκετινγκ μετατράπηκε σε συμβουλές επιχειρηματικής στρατηγικής που μας βοήθησαν να εστιάσουμε και να ευημερήσουμε", δήλωσε ο Νίκολα Ταντσέβσκι, ιδιοκτήτης της εταιρείας Motion Universe, στους SETimes.
Αυξάνοντας τις υπηρεσίες που πραγματοποιούσαν με εξωτερική ανάθεση, η εταιρεία δημιούργησε και προώθησε πολλά διαπλατφορμικά προϊόντα που καλύπτουν όλα τα μέσα. Η επέκταση δημιούργησε πολλές νέες θέσεις απασχόλησης και άνοιξε νέες δυνατότητες συμμετοχής στη διεθνή αγορά.
Σχετικά Δημοσιεύματα
Η περιοχή επιθυμεί συμπερίληψη στις ανώτατες τιμές περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας της ΕΕ
"Η επέκταση της αγοράς, η ενίσχυση των εμπορικών σημάτων και η δημιουργία προϊόντων που θα σημειώνουν πωλήσεις με μια καλή στρατηγική μάρκετινγκ σημαίνει περισσότερη δουλειά για μας, καθώς και περισσότερα έσοδα, δημιουργώντας νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία", δήλωσε ο Ταντσέβσκι.
Το έργο είναι γνωστό και σε άλλες χώρες της περιοχής. Από το 2002, η υπηρεσία εμπειρογνωμόνων έχει συμμετάσχει σε συμβάσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την πΓΔΜ.
Ο Ντράγκαν Γιάνκοβιτς, διευθυντής του οργανισμού ανάπτυξης του σερβικού δήμου της Ιντίγια, είπε ότι αυτή είναι μεγάλη ευκαιρία για να αναπτυχθεί η ελεύθερη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων.
"Η κυβέρνηση της Γερμανίας υποστηρίζει άμεσα το έργο. Σε περισσότερες από 1.500 υποθέσεις έχουν παράσχει στήριξη σε εταιρείες σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιώντας αναδιάρθρωση της τεχνικής και τεχνολογικής προόδου των επιχειρήσεων, προωθώντας τις εξαγωγές, εισάγοντας πρότυπα και κανονισμούς της ΕΕ και προσφέροντας επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών", δήλωσε ο Γιάνκοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου