Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας» με εισροή 26 δισ. ευρώ το νέο ΕΣΠΑ

Με τη διαβεβαίωση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Σκρέκα, για βελτιωτικές αλλαγές, τις οποίες θα καταθέσει στην αυριανή συζήτησή του στην Ολομέλεια, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά και στο σύνολο του, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Βουλευτές, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
 
Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί αύριο σε μία συνεδρίαση, καθώς είναι με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
 
Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις, ενώ χαρακτήρισε το νέο ΕΣΠΑ «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και εργαλείο ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», προσθέτοντας ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την ΕΕ.
 
«Η ελληνική οικονομία βγαίνει από το τούνελ της κρίσης. Με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020, περίπου 26 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο καθορίζει με τρόπο διαυγή και αποτελεσματικό πώς θα αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα σε πραγματικές παραγωγικές δραστηριότητες» επισήμανε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε:
 
«Στόχος του νομοσχεδίου είναι η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η ενίσχυση της διαφάνειας. Γιατί το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί μια μεγάλη πραγματική ευκαιρία για τη χώρα. Είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που διαθέτουμε για να δώσουμε μεγαλύτερη επιτάχυνση στην ελληνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου