Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΑΝΑΠΝΕΕΙ" ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΓΗ


πηγη : michanikos-online.gr

 Ένας μεγάλος αριθμός από σχεδιαστές στρέφονται προς ανακυκλωμένα ναυτιλιακά container και άλλα μεταλλικά υλικά, λόγω του χαμηλότερου κόστους τους, την ευκολία των κατασκευών και της industrial-chic αισθητικής.
Αλλά σε μια περιοχή όπως η Ελλάδα, όπου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν το καλοκαίρι, έχουμε συχνά αναρωτηθεί πώς αυτά τα κτίρια μένουν δροσερά χωρίς τη χρήση μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία του air-condition. Απαντώντας σε ακριβώς αυτό το πρόβλημα, η Gem Architects  έδωσε στην Βιοκλιματική Κατοικία ένα άνοιγμα στην οροφή που της επιτρέπει να αναπνέει.

 Βρίσκεται στην Παιανία λίγο έξω από την Αθήνα, μια περιοχή που αλλάζει από βιομηχανική σε κατοικίες, αυτό το εντυπωσιακό νέο σπίτι αποτελείται από containers επιστρωμένα me πάνελ. Καλά μονωμένη για την αποφυγή θερμικών απωλειών, αντισεισμική, ογκομετρικά ευέλικτη, έχει ένα άνοιγμα στην οροφή που εκκενώνει ζεστό αέρα, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι υψηλές. Ξύλινες περσίδες στο επάνω παράθυρα προσφέρουν επιπλέον έλεγχο της φυσικής ψύξης.
 
Με νότιο προσανατολισμό βλέπει σε κήπο, το βιοκλιματικό σπίτι βασίζεται σε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης το χειμώνα, αυξάνοντας σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του. Οι πρόβολοι δημιουργούν σκιές έτσι ώστε να είναι άνετα έξω, καθώς η πέργκολα και το στέγαστρο εισόδου δημιουργούν μια σύντομη σύνδεση για την ύπαιθρο. Μέσα η διακόσμηση είναι μινιμαλιστική, αν και το τζάκι και η αιωρούμενη μεταλλική σκάλα κλέβουν σίγουρα την παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου