Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται 250 εκατ. ευρώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Εντός της επόμενης εβδομάδας η εκταμίευση από ΕΤΕπ. Ποιοι οι όροι του δανείου, πότε εγκρίνονται τα 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση προς Καλαμαριά.
Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η εκταμίευση 250 εκατ. ευρώ της δανειακής σύμβασης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη βασική γραμμή του  Μετρό Θεσσαλονίκης. 
 
 Η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος. Το συμφωνηθέν επιτόκιο δανεισμού (που είναι σταθερό για όλη την διάρκεια του δανείου) ανέρχεται σε 3.743%, επιτόκιο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, όπως αναφέρει η Αττικό Μετρό.
 
  Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος τη Αττικό Μετρό, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξέτασε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στοιχεία (due diligence) για το δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ που αφορά την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας για την επέκταση προς Καλαμαριά αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου του 2013.
 
 Επίοσης, σε συνεργασία με την ΕΤΕπ, η Αττικό Μετρό ΑΕ προγραμματίζει για το α΄ δίμηνο του 2013 την εκταμίευση της δανειακής σύμβασης για το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά, ύψους 250 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί την α’ δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο αυτό, ύψους 550 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τους επόμενους μήνες, η Αττικό Μετρό ΑΕ προγραμματίζει άμεσα την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και για την β’ δόση της εγκεκριμένης πίστωσης για το ανωτέρω έργο της επέκτασης προς Πειραιά, ύψους 300 εκ. ευρώ.
 
 «Η παραπάνω εξέλιξη επιδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό ΑΕ και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξή της προς την ελληνική οικονομία, καθώς ένα τόσο κρίσιμο χρηματικό ποσό εκταμιεύεται άμεσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστος Τσίτουρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου