Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ξεμπλοκάρουν οι «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» στη Βόρεια Ελλάδα

 Προτάσεις για την σύσταση και λειτουργία ειδικών ζωνών ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας κατατίθενται η μια μετά την άλλη το τελευταίο διάστημα για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μία εκ των οποίων παρουσιάστηκε εκτενώς σε προ ημερών δημοσίευμα της Voria.gr.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα, οι ΕΟΖ τυγχάνουν της υποστήριξης της πλειονότητας των τοπικών φορέων και οργανισμών, καθώς θεωρούνται ως μέσα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και της προώθησης των συνεργασιών με τις γειτονικές χώρες. Ανάλογες πρωτοβουλίες, μάλιστα, λέγεται ότι αναλαμβάνουν και τοπικοί φορείς στο νομό Καστοριάς, ενώ Ζώνες ζητούν περιοχές από την Πελοπόννησο αλλά και από την Ήπειρο.
Ωστόσο, η θεσμοθέτηση τους, για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους, καθυστερεί, γεγονός το οποίο εντείνει τον εκνευρισμό, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το θέμα έχει απασχολήσει ακόμα και την τρόικα η οποία έχει ασκήσει κριτική στη δημόσια διοίκηση για το γεγονός αυτών των καθυστερήσεων.
Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι, μετά και το τελευταίο φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, οι διαδικασίες θα επισπευσθούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει εντός των επομένων έξι μηνών τη σχετική πρόταση, που επεξεργάζεται η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου