Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το Πρότυπο Βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο

 Δημόσιο, διεθνή, ανοιχτό διαγωνισμό για την ανέγερση του «Πρότυπου Βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στην Ακαδημία Πλάτωνος» προκήρυξε το υπουργείο Παιδείας.
 
Το έργο περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων. Στις νέες υποδομές θα στεγαστεί το 130ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, το οποίο φιλοξενείται προσωρινά σε χώρους του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
 
Για την κατασκευή του νηπιαγωγείου θα αξιοποιηθούν μελέτες και πορίσματα διεθνών προτύπων που αναφέρονται σε καινοτόμα περιβάλλοντα μάθησης και οδηγούν σε πιο ευέλικτους χώρους με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
 
Το έργο θα ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Αττικής.
 
Οι προτάσεις πρέπει να έχουν κατά το δυνατόν πιλοτικό χαρακτήρα, ως προς τη δυνατότητα χρήσης της ιδέας/αρχής του σχεδιασμού, για καινοτόμο περιβάλλον μάθησης, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να στοχεύουν στη δημιουργία κτηρίου πρότυπου βιοκλιματικού σχεδιασμού.
 
Το νέο νηπιαγωγείο εντάσσεται στις γενικότερες δράσεις για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στόχο έχει την πολιτιστική, περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών.
 
Η προκήρυξη και τα τεύχη που τη συνοδεύουν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr
 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου