Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινάει η περιπέτεια της βορειοελλαδικής εταιρείας στην αφρικανική ήπειρο




Ξεκινάει η περιπέτεια της βορειοελλαδικής εταιρείας στην αφρικανική ήπειρο: Μεγάλα έργα σε Αγκόλα και συνεργασίες σε Γκάνα, Σεϋχέλλες, Κένυα.

Η περιπέτεια της ΑΛΟΥΜΥΛ στην Αφρική ξεκίνησε.  Για τον βορειοελλαδικό όμιλο, η αφρικανική ήπειρος, με τα μεγάλα αποθέματα φυσικών πόρων και τα τουλάχιστον 900 εκατομμύρια κατοίκων, είναι η επόμενη μεγάλη αγορά, αυτή στην οποία θα αναδειχθούν οι μεγαλύτερες αναπτυξιακές- επενδυτικές ευκαιρίες στα επόμενα πολλά χρόνια.
Η ΑΛΟΥΜΥΛ, με έργα να τρέχουν ήδη σε Γκάνα, Αιθιοπία και Σουδάν, μπαίνει με τρία μεγάλα έργα στην Αγκόλα, στο δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου της Αφρικής – μετά τη Νιγηρία- έχοντας εξασφαλίσει συνεργασία με τοπικό developer.
«Έχουμε αναλάβει τα προφίλ αλουμινίου, τη μελέτη και την κατασκευή,  για δύο μεγάλα κτήρια γραφείων στη Λουάντα όπως και για ένα νέο ξενοδοχείο. Πρόκειται για κτήρια 29 ορόφων,  έργα από τεχνικής απόψεως ξεχωριστά, στα οποία η ΑΛΟΥΜΥΛ επενδύει στοχεύοντας να αναπτυχθεί στη συγκεκριμένη αγορά, επιτυγχάνοντας να βάλει σταθερές βάσεις στις συμπράξεις με το νέο αυτό συνεργάτη», δήλωσε στη Voria.gr  ο πρόεδρος του ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς.
Ο συνεργάτης της ΑΛΟΥΜΥΛ στην Αγκόλα είναι μεγάλος όμιλος, που ελέγχεται από απογόνους παλαιών αποικιστών Πορτογάλων και δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο των media και των τηλεπικοινωνιών.
«Στην Αφρική ήδη κατασκευάζουμε έργα, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και εμπορικά κέντρα, στη Γκάνα, την Αιθιοπία, το Σουδάν και την Κένυα, συνεργαζόμενοι με developers και κατασκευαστές. Πολλά έργα έχουμε αναλάβει στις Σεϋχέλλες, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο,  κτήρια γραφείων και ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και το νέο Four Seasons, καθώς το νησιωτικό κράτος, συνεχίζει να αναπτύσσεται όχι μόνο σαν διεθνής τουριστικός προορισμός αλλά και σαν ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς φορολογικούς παραδείσους», πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάς.
Στόχος του ελληνικού ομίλου, που ούτως ή άλλως κινείται εδώ και πολλά χρόνια δυναμικά στη διεθνή αγορά, είναι η εμβάθυνση των νέων συνεργασιών σε χώρες της Αφρικής, όπου οι σημαντικοί ενεργειακοί και μεταλλευτικοί πόροι εξασφαλίζουν μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές για τον κατασκευαστικό κλάδο και το real estate.

Πηγή: voria.gr της Άννης Καρολίδου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου