Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλα έργα στην Κρήτη προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών



 Ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (περίπου 800 εκ. ευρώ), που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια χαρακτήρισε το αεροδρόμιο Καστελίου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέπτεται την Κρήτη και προήδρευσε σε συσκέψεις για το συντονισμό των έργων. 
«Είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο θα αποτελέσει την καρδιά της αεροπορικής δραστηριότητας και των αεροπορικών μεταφορών στη Μεσόγειο, προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο αυτό προορίζεται να παίξει τον ρόλο ενός ενδιάμεσου σταθμού προς τους παραπάνω προορισμούς.
 
Σχετικά με το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο υπουργός επεσήμανε ότι ασχολήθηκε προσωπικά για την ανεύρεση μιας συνολικά βιώσιμης, κοινωνικά αποδεκτής και αναπτυξιακής λύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ότι μετά από διαβούλευση και διαπραγμάτευση που έκανε με την ΕΤΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμφώνησαν για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, μέσω σύμβασης παραχώρησης και πληρωμών διαθεσιμότητας.
 
 Τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να διατεθούν από το Δημόσιο στη φάση κατασκευής, θα προέρχονται τόσο από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, όσο και από πόρους της ΕΤΕπ. 
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εκλογές τόνισε ότι οι μεγάλοι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί σε μια χώρα δεν αναστέλλονται από εκλογές ή όποια άλλα γεγονότα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2016. «Συνεπώς εγώ προσωπικά κάνω τη δουλειά μου και τίποτα άλλο. Αυτό ήρθα να πω εδώ σήμερα».
 
Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι αυτό που δεν έχουμε ανάγκη σήμερα είναι οι εκλογές. Η ατζέντα του «σκίζουμε τα μνημόνια» οδήγησε σε καταστροφές πριν δύο εβδομάδες. Κάποιοι όμως δε θέλουν να σκίζουν μόνο μνημόνια, θέλουν να σκίζουν και τους θεσμούς, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου