Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις Μαρίνες στην παραλία

Ζωντανό προσπαθεί να κρατήσει το σχέδιο για την κατασκευή τεσσάρων μαρινών στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης ο δήμος. Ενώ το έργο «ναυάγησε» την προηγούμενη άνοιξη, ο δήμος δεν το εγκατέλειψε και στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει στα βήματα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρίσκεται στην τελική ευθεία για να αρχίσει την κατασκευή της μαρίνας στην Α' Προβλήτα του.
 
 Τον προηγούμενο Απρίλιο φάνηκε ότι «ναυάγησε στα... ρηχά» ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης και υποδομής στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσε να αναγεννήσει τη σχέση των πολιτών με τη θάλασσα, να αλλάξει τη βιτρίνα της πόλης και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, πόλο προσέλκυσης τουρισμού, οικονομικό και αναπτυξιακό πόλο. Οι τρεις από τις τέσσερις μαρίνες που σχεδιάστηκαν για να κοσμήσουν το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης έχασαν την ευκαιρία χρηματοδότησής τους.
 
 
  Επειτα από τριετείς διαδικασίες, οι μαρίνες που σχεδίαζε ο δήμος (σε Ποσειδώνιο, περιοχή Ομίλων, Πάρκο Νερού και Α' Προβλήτα ΟΛΘ), ώστε η πόλη να ξαναδεί σκάφη, κατάρτια, πανιά και κίνηση στο Θερμαϊκό, «βούλιαξαν», αφού απεντάχθηκαν από την προσυμβατική διαδικασία των έργων ΣΔΙΤ. Προχώρησαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού του ΟΛΘ για τη μαρίνα της Α' Προβλήτας.
 
 Αν και οι πρώτες δυο μαρίνες επρόκειτο να υλοποιηθούν έως το τέλος του 2011, τον προηγούμενο Απρίλιο όλος ο σχεδιασμός έμεινε στα... συρτάρια, καθώς δεν μπορούσε να προωθηθεί πλέον για χρηματοδότηση. Οι μελέτες υπάρχουν και η πιθανότητα επανενεργοποίησης του σχεδίου επίσης.
 
 http://www.cityworld.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου