Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σπίτι μηδενικών εκπομπών με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια – Estudio Jose Luis Rodriguez Gil

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Estudio Jose Luis Rodriguez Gil κατασκεύασε το οικολογικό σπίτι της φωτογραφίας το 1995 ακόμα, ωστόσο πρόσφατα μόνο φωτογραφίες του είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Η “πράσινη” κατοικία ακούει στο όνομα “Σπίτι Πειραματικής Βιοκλιματικής Αστικοποίησης” έχει επιφάνεια 120 τετραγωνικών μέτρων και είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να βελτιστοποιείται η απόδοση των φωτοβολταϊκών που φέρει στην οροφή του. Παράλληλα, ο τοίχος από βασάλτη παρέχει προστασία από τον ήλιο και τον αέρα. Σε μεγάλο μέρος του σπιτιού έχει χρησιμοποιηθεί κόντρα πλακέ.
 
Θεωρείται πως οι αρχιτέκτονες του Estudio Jose Luis Rodriguez Gil ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους το 1995, με αυτό το σπίτι μηδενικών εκπομπών που βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά.
 
Ο βασάλτης και η πέτρα που έχουν χρησιμοποιηθεί ως μονωτικά είναι τοπικά υλικά, όπως και η ξυλεία. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε, πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας, η ένταξη της οικίας στο φυσικό τοπίο (παρότι δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τις ανεμογεννήτριες).
 
Φωτοβολταϊκά στη στέγη και ανεμογεννήτριες εξασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία μιας κατοικίας μηδενικών εκπομπών, αλλά και πρωτοποριακού σχεδιασμού.
 
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου