Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις 3 Σεπτεμβρίου καθημερινές εργασίες επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, από το ειδικό σκάφος «Αλκίππη», αποστολή του οποίου είναι η περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων από πετρέλαιο ή άλλες ουσίες.
 
 Μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί περίπου 18 κυβικά μέτρα απορριμμάτων, με τις εργασίες καθαρισμού να πραγματοποιούνται σε τρείς διαφορετικές περιοχές.
 -Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής,
 -από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας και
 -από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι το Δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα.
 
 Οι παραπάνω διαδρομές καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μπορούν να τροποποιηθούν κατόπιν εντολής του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
 
 
  «Ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι εκτεθειμένος στην περιβαλλοντική ασυνειδησία. Ενώ αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας και το καμάρι αυτής της πόλης, εντούτοις εμείς οι ίδιοι γυρίσαμε την πλάτη στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας και δεν το εκτιμούμε, δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Πιστεύω ότι τελικά είναι θέμα αγωγής και εκπαίδευσης να καταλάβει ο κάθε πολίτης, ότι “κοινωνικά αγαθά” όπως είναι και ο Θερμαϊκός κόλπος, ανήκουν σε όλους μας και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την προστασία τους» σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.
 
 http://www.cityworld.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου