Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κινδυνεύει να ακυρωθεί ο Κόμβος Κ16 στη Λαχαναγορά

 Το έργο, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων εξαιτίας της ολιγωρίας που επέδειξε η διοίκηση για την έγκαιρη απομάκρυνση καταπατητών.
 Ο ανισόπεδος Κόμβος Κ16 είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται για έναν πολλαπλό πολυώροφο κόμβο με γέφυρες και διασταυρώσεις του ΠΑΘΕ με την εσωτερική περιφερειακή. Εντούτοις ο κίνδυνος το έργο να χαθεί είναι ορατός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που κόμισε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος, χθες έληξε η προθεσμία για την εκκίνηση του έργου, που σημαίνει ότι απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ.
 Ανάδοχος του έργου έχει οριστεί εδώ και οκτώ μήνες, ωστόσο δημιουργήθηκαν προβλήματα με καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, τους οποίους, όπως είπε ο κ. Τρεμόπουλος, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν απομάκρυνε, ως όφειλε, για να αρχίσει το έργο. Αποτέλεσμα είναι σήμερα ο εργολάβος να αξιώνει αποζημίωση για την επένδυση που κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, αφού δέσμευσε εργοτάξια και προσέλαβε συνεργεία. «Εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης της περιφέρειας, εκτός από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάνονται, θα υπάρξει και ρήτρα υπέρ του αναδόχου, που μπορεί να φτάσει έως τα 5 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος.
 
 
 «Το έργο δεν θα χαθεί»
 Τη διαβεβαίωση ότι το έργο του ανισόπεδου κόμβου Κ16 δεν θα χαθεί τόσο εύκολα έδωσε χθες ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, λέγοντας ότι αφενός ο εργολάβος είναι αξιόπιστος, αφετέρου την επόμενη εβδομάδα το θέμα θα συζητηθεί στην Αθήνα, στην αρμόδια επιτροπή η οποία εξετάζει δημόσια έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Για προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να υπάρξει ορθή διαχείριση δημοσίου χρήματος έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, σημειώνοντας ότι το έργο είναι συμβασιοποιημένο, αλλά προέκυψαν αδιέξοδα που σχετίζονται με τον ιδιώτη που καταπάτησε τον χώρο και την Εγνατία οδό, λόγω της παρουσίας εργοταξίου. Την απόδοση ευθυνών για τις καθυστερήσεις στο έργο ζήτησε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Πασχαλίδης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες νομικές υπηρεσίες.
 
 http://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου