Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Τα δημόσια έργα θα γίνουν

Την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει όσα έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης Στράτος Σιμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε με τη διοίκηση και στελέχη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
 
 «Δεν θα υπάρξει επανασχεδιασμός δημοσίων έργων. Θα προχωρήσει η υλοποίηση των έργων που έχουν δρομολογηθεί», είπε χαρακτηριστικά.
 Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Τάσος Κονακλίδης καλωσόρισε τον νέο γραμματέα Δημοσίων Έργων στα γραφεία του Επιμελητηρίου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ακολούθησε διάλογος, κατά τη διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τους μηχανικούς καθώς και την πορεία υλοποίησης των έργων στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Κονακλίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύστασης Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικού Έργου (ΜΚΙΕ), έθιξε το ζήτημα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του μηχανικού και αναφερόμενος στο θέμα της αστικής ευθύνης των μηχανικών είπε: «Οι μηχανικοί δεν αρνούνται τις ευθύνες τους, δεν δέχονται όμως να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα». Αμέσως μετά, ο κ. Κονακλίδης αναφέρθηκε στο Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης (τη διαβούλευση του οποίου είχε αναλάβει το ΤΕΕ/ΤΚΜ) λέγοντας ότι έχει «πολλά θετικά στοιχεία» και ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο για την πορεία υλοποίησης των έργων αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Προσκάλεσε τον κ. Σιμόπουλο στην εκδήλωση που προγραμματίζει το τμήμα για την πορεία υλοποίησης του μετρό Θεσσαλονίκης, ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να εξετάσει το ζήτημα της χωροθέτησης νέου αερολιμένα για τη Θεσσαλονίκη και έθιξε το θέμα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ και της δημιουργίας σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στη Σίνδο.
 
  Από την πλευρά του ο κ. Σιμόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε στο ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος του μηχανικού, μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση του συμψηφισμού των οφειλών, εξέφρασε την πρόθεσή του να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στη δημόσια διοίκηση και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα της σύστασης ΜΚΙΕ. Αναφερόμενος στο μετρό Θεσσαλονίκης είπε ότι στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων που παρατηρούνται και η επιτάχυνση του ρυθμού κατασκευής του έργου και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία στην προσεχή εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Σιμόπουλου, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ -του οποίου είναι μέλος- η πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων.
 
 http://www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου