Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

19 συμβουλές για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη νέα σου επιχείρηση (Μέρος 1ο)

Σκέφτεσαι να γίνεις κι εσύ ένας επιχειρηματίας; Θέλεις να ξεκινήσεις γρήγορα και σωστά; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις 19 ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις το επιχειρηματικό σου ξεκίνημα όσο το δυνατόν ασφαλέστερο και κερδοφόρο.
  1. Ψάξε για βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες: Σκέψου ανοιχτόμυαλα και προσπάθησε να βρεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει. Κατόπιν αντάλλαξε τις ιδέες σου και φίλτραρέ τις με κάποιον έμπιστό σου.
  2. Σκέψου την κερδοφορία: Δεν αρκεί απλά να είσαι παθιασμένος με την ιδέα σου αλλά είναι απαραίτητο να σκεφτείς διεξοδικά και το μηχανισμό μέσα από τον οποίο θα προκύψουν τα έσοδα και ακολούθως η κερδοφορία της επιχείρησης.
  3. Μη φοβάσαι τις αρχικές ζημιές: Το κέρδος δεν έρχεται από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησης. Πολλές επιχειρήσεις ξεκινούν με απώλειες μέχρι να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό αριθμό πελατών και να αποσβέσουν το κόστος έναρξης.
  4. Βρες πελάτες: Η εξεύρεση της σωστής πελατείας είναι συχνά το μυστικό για μια καλή αρχή. Κάνε μια εκτίμηση για το πόσους πελάτες μπορείς να βρεις και για το πόσα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να αποκτήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει η επιχείρησή σου.
  5. Ξεκίνησε με τα έσοδα: Μην κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις με μεγάλα έξοδα όπως ταξίδια, ακριβός υπολογιστικός εξοπλισμός ή αυτοκίνητο για την εταιρία. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Ξεκίνα από το άλλο άκρο και δώσε έμφαση στην παραγωγή εσόδων.
  6. Δημιούργησε δίκτυο: Μια μικρή επιχείρηση θα μπορούσε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνδιαλλαγή και την ανταλλαγή εμπειριών με άλλους. Δημιούργησε ένα δίκτυο ατόμων με λίγο διαφορετικές εμπειρίες από τις δικές σου.
  7. Επένδυσε στις πωλήσεις: Ένας καλός επιχειρηματίας δε χάνει ποτέ ευκαιρίες και προσπαθεί πάντα να προωθεί όχι μόνο τα προϊόντα αλλά και τις ιδέες που αντιπροσωπεύει η επιχείρηση.
  8. Να είσαι προσεκτικός/ή με τα δάνεια: Τις περισσότερες φορές είναι προτιμότερο να ξεκινάς σε μικρή κλίμακα παρά με μεγάλα δάνεια. Προσπάθησε να αποφεύγεις τις προσωπικές εγγυήσεις προκειμένου να δανειστεί η επιχείρησή σου.
  9. Διαχώρισε τους προσωπικούς σου λογαριασμούς από τα οικονομικά της επιχείρησης
  10. Εξέτασε προσεκτικά ποιά είναι η κατάλληλη εταιρική μορφή για την επιχείρησή σου: Σκέψου θέματα όπως ελάχιστα ίδια κεφάλαια, έκταση νομικής ευθύνης του επιχειρηματία, τήρηση βιβλίων και έλεγχος, φορολογία και ούτω καθεξής.
Συντάχθηκε απο τον/την Διονυσία Οικονόμου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου