Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητούν οι κατασκευαστές

Οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να «παγώσουν» όσο διαρκεί η ύφεση και μάλιστα να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω, επισημαίνει η Ομοσπονδία Κατασκευαστών Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.
Την άμεση ενοποίηση και μείωση όλων των φόρων ή τέλη που αφορούν τα ακίνητα σε έναν ενιαίο φόρο ή τέλος, με αισθητή μείωση του συνολικού ποσού που θα πρέπει να καταβάλλεται ετησίως, προτείνει η Ομοσπονδία Κατασκευαστών- Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ).
 
Αναφορικά με τις αντικειμενικές αξίες η ΟΜΚΟΕΕ επισημαίνει ότι οι πωλήσεις ακινήτων βρίσκονται σε τεράστια ύφεση και θεωρεί ότι είναι αδιανόητο η πολιτεία να προσπαθεί να δημιουργήσει και πάλι πληθωριστικές τάσεις με τη συζητούμενη, κατά περιόδους, αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να «παγώσουν» όσο διαρκεί η ύφεση και μάλιστα να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω, όπου αυτές είναι μεγαλύτερες των αγοραίων, όπως επίσης οι συντελεστές εμπορικότητας των επαγγελματικών ακινήτων.
 
Η ΟΜΚΟΕΕ εισηγείται προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αφού η κρίση μίσθωσης τόσο των επαγγελματικών ακινήτων όσο και των κατοικιών είναι τόσο έντονη και με μεγάλη διάρκεια, να μην καταβάλλονται φόροι από τους ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων διότι αδυνατούν να εξεύρουν τα χρηματικά ποσά που τους αντιστοιχούν να καταβάλλουν.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου