Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Προτάσεις συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων της Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- ΠΓΔΜ»

 Δόθηκε στη δημοσιότητα η 2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007- 2013».
 
Το συνολικό ποσό της πρόσκλησης ανέρχεται στα 14.010.347 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.982.819,50 αποτελούν κοινοτική συνδρομή και από το συνολικό ποσό, τα 9.259.758 ευρώ θα απορροφηθούν από εταίρους από την Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα από εταίρους από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 16 Μαϊου 2012.
 
Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (νομός Φλώρινας) και Κεντρικής Μακεδονίας (νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Θεσσαλονίκης) στην Ελλάδα, καθώς και οι περιφέρειες Σχεδιασμού Πελαγονίας, Βαρδαρίου, Νοτιανατολική και Νοτιοδυτική στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο νομός Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και η Νοτιοδυτική Περιφέρεια Σχεδιασμού στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, συμμετέχουν ως όμορες περιοχές.
 
Γενικός στόχος του προγράμματος «Ελλάδα- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι «η ενδυνάμωση της σύγκλησης στην περιοχή εφαρμογής του Προγράμματος μέσω της προώθησης της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης». Ο γενικός αυτός στόχος θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων στρατηγικών προτεραιοτήτων:
 
- Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης.
 
- Ενίσχυση των περιβαλλοντικών πηγών και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην επιλέξιμη διασυνοριακή περιοχή.
 
Στα υποψήφια προς ένταξη έργα καλούνται να συμμετάσχουν εταίροι και από τις δύο πλευρές των συνόρων, οι οποίοι θα πρέπει να συνεργάζονται με τουλάχιστον έναν από τους ακόλουθους τρόπους:
 
- Κοινή ανάπτυξη του έργου.
 
- Κοινή υλοποίηση του έργου.
 
- Κοινή στελέχωση του έργου.
 
- Κοινό χρηματοδότη.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εποισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.interreg.gr/default.aspx?lang=en-GB&loc=1&page=585&Callitem=29.
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου