Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνέδριο για τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια

 Οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου με τίτλο «Επανεκκινώντας την ανάπτυξη: οι στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα», με συμμετοχή 70 επενδυτών και εκπροσώπων του χώρου της ενέργειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αρχίζουν αύριο σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
 
Στους ομιλητές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Eurelectric και διευθύνων σύμβουλος της Ιταλικής ENEL Fulvio Conti, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ν. Χατζηαργυρίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ) Γ. Περιστέρης, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας, κ.α.
 
Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιασθούν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι στρατηγικές προτάσεις για επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας όπως διαμορφώνονται στην παρούσα φάση στη χώρα μας, καθώς και ώριμα επενδυτικά σχέδια στους τομείς των αιολικών, των φωτοβολταϊκών και της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων της Αττικής.
 
Ένας επιπλέον στόχος είναι η συμμετοχή εκπροσώπων κορυφαίων χρηματοδοτικών φορέων όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διεθνών ασφαλιστικών οργανισμών, ελληνικών και ξένων τραπεζών, funds, κατασκευαστικών εταιρειών και προμηθευτών εξοπλισμού για τη διερεύνηση διεθνών χρηματοδοτικών λύσεων στο σημερινό δυσμενές περιβάλλον χρηματοδότησης των ενεργειακών έργων.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα υπάρχει και η δυνατότητα ενημερωτικών συναντήσεων με τους συμμετέχοντες φορείς και επιχειρήσεις.
 
 
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου