Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ τα έργα στη λίμνη Κορώνεια

Στην προγραμματική περίοδο 2007 -2013 εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, τα έργα αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, συνολικού προϋπολογισμού 23.752.670 ευρώ, μετά την παραπομπή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παράβαση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τη μη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Συνοχής.
 
«Το έργο που εγκρίναμε σήμερα αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε» τόνισε μιλώντας για το έργο ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης.
Από την πλευρά τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσαμασλής και Θεοφάνης Παπάς ζήτησαν να υλοποιηθούν τα έργα ώστε να προχωρήσει το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.
 
«Το έργο δεν έλυσε το πρόβλημα της λίμνης, αντιθέτως θα δημιουργήσει προβλήματα και στη λίμνη Βόλβη» σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελής Κουκουλεκίδης.
 
Σύμβουλοι των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πολλαπλές ευθύνες της πρώην νομαρχίας, της Περιφέρειας, των υπουργείων και του δήμου Λαγκαδά κατά την υλοποίηση του έργου ενώ τελικά η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 
 
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου