Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τριπλασιασμό του Τέλους ΑΠΕ για τα Νοικοκυριά Αποφάσισε η ΡΑΕ

 Στα 5,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 1,95 ευρώ που ισχύει σήμερα, διαμορφώνεται από 1ης Ιανουαρίου 2012 το τέλος ΑΠΕ στα οικιακά τιμολόγια, μετά από σημερινή απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)- δείτε εδώ το πλήρες κείμενο. Υπενθυμίζεται ότι στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. 
Αναλυτικά, μετά τη σημερινή απόφαση της ΡΑΕ, το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ανά κατηγορία καταναλωτών ως εξής: 
 
Υψηλή τάση 2,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 1,04 ευρώ), αγροτική χρήση στη μέση τάση 2,29 ευρώ (από 0,74 ευρώ), λοιπές χρήσεις στη μέση τάση 5,35 ευρώ (από 1,69 ευρώ), αγροτική χρήση χαμηλή τάση 2,96 ευρώ (από 0,90 ευρώ), οικιακή χρήση χαμηλή τάση 5,99 ευρώ (από 1,95 ευρώ) και λοιπές χρήσεις. 
Εξάλλου, στην εισήγηση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) προβλέπονταν ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις, για να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο λογαριασμό των ΑΠΕ, το οποίο -η ΡΑΕ υπολογίζει ότι φτάνει στο τέλος του 2011 στα 194,7 εκατ. ευρώ.
 
Η κάλυψη του ελλείμματος αναμένεται να αντιμετωπιστεί, συν τοις άλλοις, με την εκχώρηση μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που περιλαμβάνεται επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και με την επιβολή έκτακτου τέλους ύψους 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, για το οποίο το σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε την αντίθεσή του.
 
http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου