Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Δημοπρατούνται οι κόμβοι της Δυτικής Περιφερειακής

Δημοπρατούνται οι κόμβοι της Δυτικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, με τη διακήρυξη του έργου από την Εγνατία Οδό ΑΕ. Το έργο, προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 και έχει προβλεπόμενο χρόνο κατασκευής τους 28 μήνες. 

Το αντικείμενο της εργολαβίας : «Εγνατία οδός : Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής (ΔΕσΠερ) από Α/Κ Κ5 (Χ.Θ. 0+000– περιοχή νοσ. Παπαγεωργίου) έως Α/Κ Μακρυγιάννη (Χ.Θ. 3+200)», περιλαμβάνει:

-Τη βελτίωση – αναβάθμιση του Α/Κ Ευκαρπίας (Κ14), διασταύρωση της ΔΕσΠερ με την οδό 25ης Μαρτίου, με υπογειοποίηση της ΔΕσΠερ.

-Τη βελτίωση – αναβάθμιση του Α/Κ Λαγκαδά και Σταυρούπολης, με την διέλευση της ΔΕσΠερ με νέα γέφυρα δύο ανεξάρτητων κλάδων άνωθεν των οδών Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

-Τη βελτίωση – αναβάθμιση του Α/Κ Μακρυγιάννη, με την υπογειοποίηση της ΔΕσΠερ.
 
-Εργασίες βελτίωσης σε όλο το μήκος του έργου (ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης ασφάλισης κλπ.)

Σε σχετική του δήλωση ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επισήμανε: «Η δυτική Θεσσαλονίκη δεν έτυχε έως σήμερα της δέουσας προσοχής της Πολιτείας. Το Σεπτέμβριο δεσμευτήκαμε ότι εντός ολίγων μηνών θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής των κόμβων της δυτικής περιφερειακής. Η δέσμευσή μας αυτή υλοποιήθηκε, με τη σχετική απόφαση του δ.σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου